Το Κίνημα της Ανακύκλωσης & της Βιωσιμότητας στη Μόδα

27/11/2019
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Η Βιωσιμότητα της Μόδας

Το κίνημα της ανακύκλωσης & βιωσιμότητας στη μόδα, τελευταία δείχνει να αποτελεί το φλέγον ζήτημα της βιομηχανίας της. Μια διαδικασία που σίγουρα απαιτεί χρόνο. Είναι κάτι που δεν μπορεί να συμβεί από τη μία μέρα στην άλλη, σε κάθε κλάδο της. Για αρχή, απαιτείται η αλλαγή νοοτροπίας. Μια αλλαγή που επικεντρώνεται στον τρόπο σκέψης, από την αφετηρία της. Η βιωσιμότητα είναι ένα σχέδιο που χρειάζεται πολλούς για να επιτευχθεί.

Η Βιωσιμότητα της Μόδας

Ένα από τα μονοπάτια της, είναι η ανακύκλωση με την ταυτόχρονη παρουσία σύνεσης ως προς τις επιλογές. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους η φιλοσοφία του “Less is more” σε κάθε επίπεδο. Από το ότι επιλέγουμε με βάση την ποιότητα και όχι την ποσότητα. Μέχρι του ότι οι αγορές μας οφείλουν να αποτελούν κομμάτι του εαυτού μας. Κάνοντας σαφές πως οι επιλογές σε ρούχα και αξεσουάρ δεν μπορούν να συνεχίσουν να αποτελούν μια τυχηματική επιλογή της στιγμής. Κι εδώ, είναι που βρίσκει πρακτική εφαρμογή οι όροι: ευσυνείδητη κατανάλωση και βιωσιμότητα της μόδας. Δίνοντας ένα τέλος στο να μένουν ρούχα χωρίς νόημα στη ντουλάπα σας.

Η Βιωσιμότητα της Μόδας

Οι διαχρονικές αγορές εξασφαλίζουν τη φιλοσοφία του slow fashion. Όπως, και οι vintage αγορές. Κομμάτια κλασικά, με αξία, ποιότητα. Περνούν από τον έναν στον άλλον – απολαμβάνοντας την ίδια εκτίμηση. Καθώς έχουν αποδείξει την ισχυρή τους αισθητική. Αλλά, και με το μοναδικό, ασύγκριτο προνόμιο του να κουβαλούν μαζί τους αναμνήσεις και εμπειρίες.

Η Βιωσιμότητα της Μόδας

Τα ρούχα σας οφείλουν να σας εκφράζουν, να αποτελούν προέκταση της προσωπικότητας σας. Μόνο τότε θα αποκτήσουν υπόσταση και αύρα ενδιαφέρουσα. Δείτε τα σαν μια μορφή έκφρασης του εαυτού σας, λειτουργώντας σαν μοχλός αυτοπεποίθησης. Και με κεντρικό άξονα ότι δεν έχετε λόγο να ντύνεστε για τους γύρω σας, αλλά μόνο για τον εαυτό σας.

Η Βιωσιμότητα της Μόδας

Ένα ανδρόγυνο κοστούμι μπορεί να είναι μια τέτοια επιλογή. Εκπληρώνει την απαίτηση της διαχρονικότητας, της πρακτικότητας και απλότητας. Ένα δερμάτινο τζάκετ μοτοσυκλετιστή. Το λευκό πουκάμισο σε ανδρική γραμμή. Ένα μαύρο ζιβάγκο.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Στον ιστότοπο μας χρησιμοποιούμε το Akismet για να μειωθούν τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθε περισσότερα.

Σου άρεσε το άρθρο;

Κάνε εγγραφή
στο newsletter

Top Articles

Sorry. No data so far.

Σχετικά άρθρα