Το Φόρεμα των Πάρτι

20/12/2019
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Το Φόρεμα των Πάρτι

Το φόρεμα των γιορτινών πάρτι δεν έχει κάποια συγκεκριμένη σιλουέτα. Είναι αυτό που σας αντιπροσωπεύει, σας κάνει να νιώθετε όμορφες, λαμπερές, φτιάχνοντας σας τη διάθεση. Η μόνη και βασική προϋπόθεση που χρειάζεται να πληρεί, είναι να εξασφαλίζει την ευφορία της αίγλης. Ενδεχομένως, να μην πρόκειται καν για το τυπικό φόρεμα των πάρτι – στολισμένο με παγιέτες, μεταλλιζέ λάμψεις, περίτεχνες λεπτομέρειες και όγκους. Φευγαλέα, όμως, ικανό να δημιουργεί εκείνο το συναίσθημα που συνοδεύει μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Κι αυτό είναι αρκετό.

Το Φόρεμα των Πάρτι

Σε μια περίοδο που υπερισχύει η ατομικότητα, ενισχύοντας το στοιχείο της προσωπικής ταυτότητας. Με την άνεση να παίρνει το προβάδισμα έναντι της αισθητικής. Αναγνωρίζεται η μετατόπιση του τρόπου αντίληψης περί σύγχρονης αισθητικής. Στρέφοντας το ενδιαφέρον σε κομμάτια διαχρονικά, ποιοτικά, βασισμένα στην αειφορία. Επιδιώκοντας να φορεθεί το ίδιο ρούχο πολλές φορές.

Το Φόρεμα των Πάρτι

Έπειτα, οι μέρες αυτές είναι σφραγισμένες από την ανάγκη της χαράς. Προχωρώντας σε αγορές χωρίς υποχρεωτικά να αποτελούν αναγκαιότητα. Εκείνο που εξυπηρετούν, είναι το συναίσθημα της φευγαλέας ικανοποίησης. Μια συνθήκη που προσδοκάται να διαρκέσει μια ολόκληρη χρονιά. Καθόλου τυχαίο λοιπόν, το γεγονός ότι συνήθως την περίοδο των Χριστουγέννων επιλέγονται παραδοσιακά υφές συνυφασμένες με την κομψότητα, την ευμάρεια και την πολυτέλεια. Ρούχα φτιαγμένα από βελούδο, μετάξι, σε αποχρώσεις λαμπερές, όμοιες με αυτές των πολύτιμων λίθων. Χρώματα ζωηρά, γεμάτα ενέργεια.

Το Φόρεμα των Πάρτι

Εξηγώντας μοιραία, τους λόγους της αναβίωσης των 80’s. Μια δεκαετία που συνδέθηκε με την αφθονία και την υπερβολή. Το Flashdance, τη συναισθηματική ανάταση. Η αισθητική της κουβαλά μαζί της μια έντονα νοσταλγική διάθεση. Η οποία στα σύγχρονα δεδομένα δείχνει άκρως γοητευτική.

Το Φόρεμα των Πάρτι

Η μανία της εκθαμβωτικής λάμψης, μάλλον αποτελεί την απάντηση στην οικονομική, πολιτιστική, κοινωνική κακουχία. Έπειτα, η παρουσία λάμψης δεν έχει όριο ηλικίας. 

Το Φόρεμα των Πάρτι

Στην πράξη, οποιαδήποτε κομμάτι με extravagant λεπτομέρεια – παγιέτες, λάμψεις – φοριέται μόνο με αξεσουάρ διαχρονικά.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Στον ιστότοπο μας χρησιμοποιούμε το Akismet για να μειωθούν τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθε περισσότερα.

Σου άρεσε το άρθρο;

Κάνε εγγραφή
στο newsletter

Top Articles

Sorry. No data so far.

Σχετικά άρθρα