Τα Βιβλία Είναι Ντροπαλά

01/01/2020
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ο Μυστηριακός Κόσμος Του Βιβλίου

Τα βιβλία είναι ντροπαλά, γεμάτα ιστορίες, εικόνες, μυρωδιές, με σελίδες γυαλιστερές ή κολλαριστές σαν καλοσιδερωμένο ρούχο. Κι όσοι τα αγαπούν τα έχουν μαζί τους παντού: στο κρεβάτι, στην τουαλέτα, σε ένα λεωφορείο, στο αυτοκίνητο τους, στις αίθουσες αναμονής περιμένοντας το ραντεβού με ένα γιατρό. Σε ένα παγκάκι, στη θάλασσα.

Φευγαλέα θα σε μεταφέρουν κάπου αλλού. Κάπου που δεν ήξερες. Ίσως, ακόμα και να μην είχες φανταστεί. Ικανά να σου ανοίξουν παραθυράκια σε έναν άλλο κόσμο. Δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να γνωριστείς με ανθρώπους που σε άλλη περίπτωση, ίσως, και να μην είχες την ευκαιρία. Να αναμετρηθείς με ξένες ζωές, ηδονιστικά παρακολουθώντας τες. Κάνοντας βουτιά στα άδυτα τους. Φέρνοντας σε κοντά με πολιτισμούς και αντιλήψεις που βρίσκονται πολύ μακριά από τις δικές σου. Ικανές να σου αλλάξουν – μέσα από τις σελίδες τους – ακόμα και τη ματιά σου απέναντι στην ίδια τη ζωή.

Όποιο, κι αν είναι το περιεχόμενο τους, έχουν τον τρόπο να σε εξοπλίσουν – λειτουργώντας, σαν την πιο αστραφτερή και γερά φτιαγμένη πανοπλία. Ρεαλιστικά, μυστηριώδη, σουρεαλιστικά – παρασύρουν και εμπνέουν. Ανταμείβοντας σε για τις ώρες της περιήγησης τους. Παγιδεύοντας το νου σε κάτι συντριπτικά διαφορετικό από σένα. Ή σε κάτι που μοιάζει οικείο. Προσφέροντας απλόχερα το αίσθημα της εσωτερικής πληρότητας.

Ένας ζωντανός οργανισμός που κρατάς στα χέρια σου και σου δίνει τους πιο ισχυρούς λόγους για να κάνεις διάλογο με τον εαυτό σου. Αφυπνίζοντας σε, κάνοντας σε να δεις μιαν άλλη αλήθεια. Διαφορετική, ενδεχομένως, από τη δική σου. Σπρώχνοντας σε μιλήσεις στους φίλους σου για αυτά. Να ανοίξεις μακριές κουβέντες. Δίνοντας σου απροσδόκητα το περιθώριο να ξαναγνωριστείς μαζί τους.

Στα ράφια των βιβλιοπωλείων υπάρχει κάτι για όλους. Αρκεί να τα αγγίξεις, κι αυτά θα σε καλέσουν να τα ανοίξεις. Για να γνωρίσεις τους μυστηριακούς κόσμους τους. Με την υπόσχεση, ότι εκεί μέσα, μάλλον θα βρεις κάτι μοναδικό. Ιστορίες, που κάποιες φορές μοιάζουν με κρυμμένα θαύματα.

Στον πυρήνα τους έχει κρυφτεί η απόλαυση, η αισθητική της μάθησης, το εφέ της ήπιας πολυτέλειας. Γεμάτα μυρωδιές και εικόνες.

Σκεφτείτε την προοπτική τους, ως ένα δώρο διαχρονικό, με ποιότητα, ικανό να γεμίσει με αγνή χαρά τα χέρια που θα το κρατήσουν.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Στον ιστότοπο μας χρησιμοποιούμε το Akismet για να μειωθούν τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθε περισσότερα.

Σου άρεσε το άρθρο;

Κάνε εγγραφή
στο newsletter

Top Articles

Sorry. No data so far.

Σχετικά άρθρα