Τα πιο Σημαντικά Θρεπτικά Συστατικά Μετά την Προπόνηση

19/10/2019
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Τα πιο Σημαντικά Θρεπτικά Συστατικά Μετά την Προπόνηση

Τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε μετά την προπόνηση. Μια παράμετρος σημαντική, καθώς όσοι γυμνάζονται γνωρίζουν πως το 80% είναι διατροφή και το 20% άσκηση. Αυτό σημαίνει πως τα συστατικά με τα οποία ανεφοδιάζουμε τη μηχανή του οργανισμού μας είναι καταλυτικής σημασίας. Η πρωτεΐνη κατά πολλούς θεωρείται το βασικό όχημα. Εν έτει 2019 όμως , είναι κι άλλα που πρέπει μάθουμε και στα οποία πρέπει να δώσουμε έμφαση.

Το ερωτηματικό του τι τρώμε μετά την προπόνηση αποτελεί για πολλούς ένα συνεχές ερωτηματικό. Με σκοπό την αποκατάσταση του οργανισμού, αλλά και πως θα αποκομίσουμε τα μέγιστα οφέλη. Ο τρόπος ζωής, ο τύπος του σώματος και οι διατροφικές συνήθειες του καθενός έχουν πρωταρχικό ρόλο.

Το ενδιαφέρον πλέον περιστρέφεται στην πρόσληψη των φυτικών πρωτεϊνών. Φόρμουλες βασισμένες σε ισχυρά φυτικά συστατικά και superfoods. Τα οποία βοηθούν στην επίτευξη ειδικών στόχων. Οι οποίοι προσδιορίζονται από τον τύπο του σώματος, το περιβάλλον διαβίωσης, το στυλ προπόνησης και τους στόχους από αυτήν.

Τα συστατικά που γενικευμένα μπορούν να ταιριάξουν σε όλους τους είναι αδύνατον να ευδοκιμήσει. Οι περιπτώσεις που επιδιώκουν ένα λεπτό σώμα χρειάζονται εκείνη την κατηγορία των superfoods που βοηθούν στην αποκατάσταση του οργανισμού και στην ενδυνάμωση του ως προς την αντοχή για την πραγματοποίηση των ασκήσεων. Όπως: τα παντζάρια, ο κουρκουμάς, ο ιερός βασιλικός. Συν ένα υψηλό ποσοστό φυτικής πρωτεΐνης, όπως είναι η πρωτεΐνη από μπιζέλια.

Όσοι ακολουθούν ένα απαιτητικό πρόγραμμα άσκησης, τύπου crossfit και επιθυμούν την απόκτηση άπαχης μυικής μάζας χρειάζεται να στραφούν σε επιλογές, όπως: σπόροι κάναβης, χυμό κερασιών ( σούπερ αντιφλεγμονώδες ), η βιθανία ( ελιξίριο ενέργειας ). Συστατικά τα οποία βοηθούν στην αναδόμηση των μυών, στην αύξηση ταχύτητας της αποκατάστασης, στη μείωση των φλεγμονών.

Στις περιπτώσεις όπου κάποιος είναι vegan και ακολουθεί ένα πρόγραμμα τύπου yoga χρειάζεται σίγουρα φυτική πρωτεΐνη σε ένα χαμηλό ποσοστό και superfoods που συμβάλλουν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στη μείωση της επιθυμίας για ζάχαρη, όπως: πράσινο τσάι, γκρέιπφρουτ.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Στον ιστότοπο μας χρησιμοποιούμε το Akismet για να μειωθούν τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθε περισσότερα.

Σου άρεσε το άρθρο;

Κάνε εγγραφή
στο newsletter

Top Articles

Sorry. No data so far.

Σχετικά άρθρα