Τα Makeup του Instagram και οι Γυναίκες Κλώνοι

02/04/2018
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Το instagram διχάζει. Η πρωτοκαθεδρία του στο χώρο των social media γίνεται ο τόπος εισόδου για οτιδήποτε καινούργιο συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Εκεί δημιουργούνται τα trends. Κι αυτή τη στιγμή ένα trend που στοιχειώνει τη φρεσκάδα αυτού του μέσου είναι τα άπειρα και απαράλλαχτα beauty tutorials.

Makeup tutorials του instagram με γυναίκες που μοιάζουν ίδιες και παγερές σαν κέρινες. Με τα άπειρα likes και τα χαραγμένα μάγουλα από τις ατελείωτες στρώσεις contouring. Τα wannabe κορίτσια του instagram “γνώστες” των κανόνων της ομορφιάς και του μακιγιάζ, εκτονώνουν την ενέργεια τους επιχειρώντας makeup που τις μεταμορφώνουν ολοσχερώς.

INSTAGRAM γυναίκες

Ένα στυλ ομορφιάς φιλτραρισμένο και απόλυτα χειραγωγημένο, χωρίς ίχνος φυσικότητας. Το θέαμα τουλάχιστον λυπηρό.

Τα Makeup του Instagram και οι Γυναίκες Κλώνοι

Το αποτέλεσμα: γυναίκες κλώνοι. Όλες πανομοιότυπες… Με φρύδια φαρδιά ( ασχέτως αν γεννήθηκαν με φρύδια λεπτά σαν κλωστή ). Με χείλη φουσκωμένα σαν μπαλόνι. Και δόντι πιο λευκό κι από την πορσελάνη – οριακά φωσφοριζέ. Με τα ίδια ακριβώς ζυγωματικά. Το ίδιο χαμόγελο. Και τον ίδιο πορτοκαλένιο τόνο επιδερμίδας.

Τα Makeup του Instagram και οι Γυναίκες Κλώνοι

Η εικόνα απλά τρομακτική. Πολλές φορές σκληρή μη έχοντας την παραμικρή σχέση με αυτό που λέγεται θηλυκότητα. Ποτέ άλλοτε – στο πέρασμα των χρόνων – μια γυναίκα δεν είχε προσπαθήσει τόσο πολύ να μοιάσει με έναν άντρα.

Η γυναίκα που τα ξεκίνησε όλα αυτά, και το πρότυπο που εναγωνίως επιδιώκεται να προσεγγιστεί είναι αυτό της Kim Kardashian. Της οποίας το makeup, υπόψη, είναι αποκλειστικά εμπνευσμένο από τις drag queens.

Μια παράλογη μόδα που θα κάνει τον κύκλο της κι αυτή μέχρι να έρθει κάποια άλλη. Ένα λανθασμένο πρότυπο ομορφιάς, τοποθετημένο πολύ μακριά από εκεί που πραγματικά βρίσκεται η αληθινή ομορφιά.

Τα Makeup του Instagram και οι Γυναίκες Κλώνοι

Όσες ενδώσατε σε παρόμοιας αισθητικής makeup τολμήστε κάτι λιγότερο πεζό. Αφήστε το δέρμα να δείχνει για δέρμα και όχι με μάσκα έτοιμη να λιώσει. Τολμήστε να επενδύσετε στη φυσική ομορφιά. Αυτή που κεντράρει στην στην ατομικότητα μας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Στον ιστότοπο μας χρησιμοποιούμε το Akismet για να μειωθούν τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθε περισσότερα.

Σου άρεσε το άρθρο;

Κάνε εγγραφή
στο newsletter

Top Articles

Sorry. No data so far.

Σχετικά άρθρα