Στον Κόσμο της LOGO-land

14/09/2019
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Στον Κόσμο της LOGO-land

Η επιστροφή των 90s έφερε μαζί και την επιστροφή των logos. Ένα trend που στην πτώση του χαρακτηρίστηκε ως κακέκτυπο της πολυτέλειας. Ικανοποιώντας την ιδέα της πολυτέλειας. Για εκείνους που δεν μπορούν να προσεγγίσουν την αληθινή.

Στον Κόσμο της LOGO-land

Επαναλαμβανόμενες street wear αναφορές επιβεβαιώνουν την επιστροφή τους. Brand κολοσσοί, αυθεντικά ή και όχι, παρελαύνουν στους δρόμους. Τα περισσότερα όμως “ψεύτικα” σε διάφορες ποιότητες.

Στον Κόσμο της LOGO-land

Η διαφορά μεταξύ προσποιητής πολυτέλειας και πραγματικής πολυτέλειας, για τους παρατηρητικούς και τους γνώστες της αισθητικής είναι ευδιάκριτη. Τα logos εύκολα μπορούν να αντιγραφούν. Η ποιότητα της πολυτέλειας πολύ δύσκολα. Καθώς εκεί η ποιότητα είναι εμφανής. Τα πάντα φαίνονται στην εντέλεια, χωρίς υπερβολές, διατηρώντας τον παράγοντα της πρακτικότητας. Είναι ρούχα και αξεσουάρ με εξαιρετικές ιδιότητες, περιποιημένα, με τέλειες γραμμές. Που θα φορεθούν ξανά και ξανά και θα δείχνουν πάντα σαν καινούρια.

Στον Κόσμο της LOGO-land

Η μόδα του logo εν αντιθέσει έχει σαν σημαία του την ταμπέλα. Αρκεί η μάρκα να είναι εκεί. Μπορεί να προέλθει από οπουδήποτε. Μεγάλα brand names, καθώς έχουν συνείδηση του τι ισχύει, έχουν τολμήσει να φτιάξουν μπλουζάκια που μοιάζουν με αντίγραφα. Για κάποιους άλλους τα λογότυπα θεωρούνται σύμβολο του καπιταλισμού. Ταυτόχρονα όμως συμβαίνει και κάτι άλλο, το γεγονός της ανθρώπινης επιθυμίας. Κάτι που η μόδα ξέρει πολύ καλά πως να την εκπληρώσει. Δίνοντας απλόχερα το περιθώριο στον οποιοδήποτε να βρεθεί λίγο παραπέρα από την καθημερινότητα του. Και ένα μικρό logo τυπωμένο σε ένα t-shirt, είναι αρκετό για να νιώσουμε πως μια άλλη ζωή είναι εφικτή.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Στον ιστότοπο μας χρησιμοποιούμε το Akismet για να μειωθούν τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθε περισσότερα.

Σου άρεσε το άρθρο;

Κάνε εγγραφή
στο newsletter

Top Articles

Sorry. No data so far.

Σχετικά άρθρα