Ποια η Σχέση μας με τα Ρολόγια;

29/10/2019
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ποια η Σχέση μας με τα Ρολόγια

Κάποτε το ρολόι και η γαμήλια βέρα ήταν τα μόνα αποδεκτά κοσμήματα, τουλάχιστον για τους άνδρες. Οτιδήποτε άλλο πέραν αυτών, κινδύνευαν να θεωρηθούν από ακραία, φανταχτερά έως προσβλητικά.

Από τη στιγμή της εφεύρεσης του ρολογιού τσέπης , η αντίληψη μας για το χρόνο άλλαξε. Καταλήγοντας να θεωρηθεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας της σύγχρονης ζωής. Ως αναπόσπαστο κομμάτι της ανόδου του καπιταλισμού, κατά το 19ο αιώνα. Η δυνατότητα μέτρησης του χρόνου πέραν από την αλλαγή της αντίληψης, έφερε το αίσθημα πίεσης. Σαν, το ρολόι, ξαφνικά να μετατράπηκε σε μια πηγή πίεσης και άγχους για το χρόνο που χάθηκε. Το ρολόι εν τέλει μετατράπηκε, από ένα βοηθητικό και κλασάτο αξεσουάρ-κόσμημα, σε έναν υπολογιστή της μέρας και του χρόνου μας.

Η σχέση αυτή, οδήγησε στην όλο και πιο σπάνια χρήση τους. Δίνοντας τη θέση τους στο πρακτικό ρολόι του κινητού. Στο μέλλον υπολογίζεται πως θα υπάρξουν, άγνωστες μέχρι στιγμής, συνέπειες ως προς τη σχέση μας με το χρόνο. Ίσως, να ερμηνευθεί σαν αυξημένη ανάγκη ελευθερίας. Μπορεί τελικά, ο χρόνος να αποδειχθεί κάτι εφήμερο – για τα άλυτα μυστήρια του σύμπαντος.

Η παρουσία των ρολογιών, γύρω από ένα καρπό, σε βάθος χρόνου θα μοιάζει με ένα vintage κειμήλιο. Πυροδοτώντας συναισθήματα και αναμνήσεις.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Στον ιστότοπο μας χρησιμοποιούμε το Akismet για να μειωθούν τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθε περισσότερα.

Σου άρεσε το άρθρο;

Κάνε εγγραφή
στο newsletter

Top Articles

Sorry. No data so far.

Σχετικά άρθρα