Ο Πάνθηρας του Cartier

27/11/2019
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ο Πάνθηρας του Cartier

Ο πάνθηρας του Cartier, αποτελεί εμβληματικό σύμβολο του θρυλικού οίκου. Ένας οίκος συνώνυμο της διαχρονικής πολυτέλειας. Τόσο ισχυρό, και επιδραστικό, όσο και το όνομα της Coco Chanel. Μόλις λίγα τετράγωνα χώριζαν τα δύο αυτά “σπίτια”. Στην οδό 13 Rue de la Paix, όπως και σήμερα, ήταν η έδρα του οίκου Cartier.

Ο Πάνθηρας του Cartier

Σύμβολο της υπογραφής αυτής της εταιρείας κοσμημάτων, ο πάνθηρας. Το σέξι αιλουροειδές δάνεισε την ορμή του, σφραγίζοντας για πάντα την εικόνα του Cartier. Εκεί, εργάστηκε η Jeanne Touissant, της οποίας το προσωπικό στυλ έμοιαζε πολύ με αυτό της Mademoiselle Chanel. Σειρές από πέρλες, τουρμπάνια, μαλακά μεταξωτά, ανδρόγυνα στοιχεία. Ένα στυλ που απέπνεε θηλυκότητα και ανεξαρτησία μαζί. Και με ματιά κοφτερή και σαρωτική, όμοια με αυτή του πάνθηρα. Αυτή η ματιά της, που ήξερε να διεισδύει και να αντιλαμβάνεται τη λεπτομέρεια, ήταν που της χάρισε το ψευδώνυμο “La Panthère”. Και αυτή η γυναίκα ήταν ο λόγος, που οι μεγάλες γάτες της ζούγκλας συνδέθηκαν άρρηκτα με το όνομα του Cartier. Ό,τι ακριβώς ήταν και η καμέλια για την Coco Chanel.

Ο Πάνθηρας του Cartier

Το 1914 ο λαμπερός σχεδιαστικός οίκος έφτιαξε για πρώτη φορά ένα χρυσό βραχιόλι με την εξωτική σιλουέτα ενός πάνθηρα. Χρησιμοποιώντας όνυχα και διαμάντια για να αναπαραστήσουν τις κηλιδωτές ραβδώσεις του σώματος του. Κι εκείνη τη στιγμή ήταν που γεννήθηκε ο μύθος του “La Panthère”.

Ο Πάνθηρας του Cartier

Έκτοτε η σκανδαλωδώς σέξι φιγούρα του πάνθηρα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για ατελείωτες δημιουργίες του οίκου. Με τις χαρακτηριστικές γωνιώδεις λεπτομέρειες, να αναπαριστούν το κεφάλι του πάνθηρα, σε δαχτυλίδια και βραχιόλια. Αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της εικόνας του.

Ο Πάνθηρας του Cartier

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Στον ιστότοπο μας χρησιμοποιούμε το Akismet για να μειωθούν τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθε περισσότερα.

Σου άρεσε το άρθρο;

Κάνε εγγραφή
στο newsletter

Top Articles

Sorry. No data so far.

Σχετικά άρθρα