Ο Μύθος του Western

06/11/2019
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ο Μύθος του Western

Ο μύθος του western συνοδεύεται από το υγρό και ζεστό φόντο της Αριζόνα. Άπειρα καρτ-ποστάλ φρόντισαν για την ισχυροποίηση του μύθου του. Απεικονίζοντας ένα τοπίο θολό, από τη ζέστη και τη σκόνη, και άντρες ακατέργαστοι ντυμένοι με τζιν, φανελένια καρό πουκάμισα και μπότες με σπιρούνια.

Ο Μύθος του Western

Η άγρια Δύση, μαζί με τα φαράγγια και τους καουμπόηδες, έχουν πάψει προ πολλού να υπάρχουν. Εκείνο που ίσως έμεινε είναι η αύρα της κουλτούρας τους. Συνυφασμένη με το αιχμηρό και το αχαλίνωτο, την οποία πλέον βρίσκουμε προσαρμοσμένη στην αστική πραγματικότητα. Κάπως έτσι σκιαγραφείται πια η παρουσία του western στα trends της επικαιρότητας. Απαλλαγμένη από κάθε τι folklore, το neo-western, επιχειρεί να ξανά συστηθεί.

Ο Μύθος του Western

Οι καουμπόικες μπότες – και η παρουσία του western εν γένει – έχουν θέση στη σύγχρονη πραγματικότητα, μόνο υπό προϋποθέσεις. Ως δείγμα ελευθερίας και έχοντας την παρουσία της λεπτομέρειας. Έτσι θα αποφευχθεί οποιαδήποτε γκροτέσκα προσέγγιση.

Ο Μύθος του Western

Εκμεταλλευόμαστε την αντοχή που απέδειξαν πως διαθέτουν στο χρόνο οι μπότες των καουμπόι, κλέβοντας κάτι από την χαρακτηριστική και τόσο ξεχωριστή αισθητική τους. Συνθέτοντας look που φέρουν τη σφραγίδα του διαχρονικού, αιώνιου στυλ.

Ο Μύθος του Western

Η τάση του rodeo δοκιμάζει τη δύναμη της – με την επιμονή που ακολουθεί συνήθως ένα μύθο – αναγνωρίζεται και ενσωματώνεται στο σύγχρονο Δυτικό πολιτισμό.

Ο Μύθος του Western

Υιοθετώντας τη τάση του western φροντίζουμε όλα τα υπόλοιπα που θα την περιστοιχίσουν να παραμείνουν απλά. Το ζητούμενο είναι η παρουσία του statement.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Στον ιστότοπο μας χρησιμοποιούμε το Akismet για να μειωθούν τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθε περισσότερα.

Σου άρεσε το άρθρο;

Κάνε εγγραφή
στο newsletter

Top Articles

Sorry. No data so far.

Σχετικά άρθρα