Η Ορθολογική Επιδίωξη για Ένα Τέλειο Δέρμα

13/05/2019
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Η Ορθολογική Επιδίωξη για Ένα Τέλειο Δέρμα

Το δέρμα μας, η πιο επιφανειακή στιβάδα του, έχει όλες τις απαντήσεις για εμάς. Σαν ένα μίνι βιογραφικό της ζωής μας. Λειτουργεί, σαν τη πηγή που αντανακλά την εσωτερική μας κατάσταση. Μοιάζει με ένα άλλο βαρόμετρο της ποιότητας της ζωής μας και συνειδητοποίησης αυτής. Καθώς, είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουμε στον απέναντι μας, και αυτό που βλέπουν οι άλλοι σε μας. Με δομή εξαιρετικά πολύπλοκη, η οποία ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος μας, κατευθύνει τη ροή του αίματος, προστατεύοντας το σώμα. Καθόλου περίεργο λοιπόν να θέλουμε να το φροντίσουμε με κάθε τρόπο.

Η προσπάθεια για ένα τέλειο δέρμα, αποτελεί μια ορθολογική επιδίωξη σε ένα “τώρα” που δείχνει να το εκτιμά πολύ. Οι σύγχρονες μέθοδοι skincare έχουν έναν σκοπό: κάνει focus στο “από κάτω” της επιφάνειας – του δέρματος που είναι ορατό – και θέτει σαν στόχο να το αναζωογονήσει. Φέρνοντας την ισορροπία μεταξύ του σώματος και του νου.

Η από μέσα προς τα έξω αποκατάσταση, αυτομάτως υποβαθμίζει τη σημασία οποιουδήποτε προϊόντος. Αφήνοντας μας να συμπεράνουμε ότι τα αποτελέσματα, εκ των έσω, είναι σαφώς πολύ πιο ευεργετικά. Τα προϊόντα που εφαρμόζουμε λειτουργούν περισσότερο ως προστασία όλων των προηγούμενων. Σαν το τελευταίο στάδιο φροντίδας του δέρματος μας.

Σχετικά με την επιλογή οργανικών ή μη οργανικών προϊόντων, είναι καθαρά μια προσωπική επιλογή. Έχει να κάνει περισσότερο με τοποθέτηση. Συνήθως, όσοι ακολουθούν ένα αστικό μοντέλο ζωής τείνουν να επιλέγουν φανατικά οτιδήποτε με οργανική φιλοσοφία. Αντί να πάνε στη φύση, επιλέγουν να την απλώσουν στο δέρμα τους.

Ό,τι δεν εκφράζεται με λόγια, εκφράζεται με το άγγιγμα. Ένας άλλος τρόπος σύνδεσης και ίσως, ένδειξη εμπιστοσύνης. Η δύναμη των αισθήσεων 

Το δέρμα μοιάζει με μυστήριο, πάντα υπάρχει και κάτι ακόμα, που θα σε οδηγήσει και κάπου αλλού.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Στον ιστότοπο μας χρησιμοποιούμε το Akismet για να μειωθούν τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθε περισσότερα.

Σου άρεσε το άρθρο;

Κάνε εγγραφή
στο newsletter

Top Articles

Sorry. No data so far.

Σχετικά άρθρα