Η Μόδα του Αύριο

02/09/2019
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Η Μόδα του Αύριο

Η μόδα του αύριο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της βιωσιμότητας. Μια μόδα περισσότερο ώριμη, φέροντας μαζί της την ελπίδα της αλλαγής. Στόχος είναι οι παραγωγοί και οι καταναλωτές να ξανασκεφτούν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο συμμετέχουν στη βιομηχανία της μόδας.

Σε σύντομο κιόλας διάστημα ο όρος slow fashion, έγινε γνωστός στους καταναλωτές, δείχνοντας μεγάλη ανταπόκριση. Παρατηρώντας αλλαγές στην κατανάλωση. Αυτό που ουσιαστικά προτείνεται είναι ένας πιο υπεύθυνος τρόπος κατανάλωσης – λιγότερα και ποιοτικότερα. Επιλογές, οι οποίες διατηρούν την αξία τους στην πάροδο του χρόνου.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, η κυκλική οικονομία στη μόδα και η slow fashion φιλοσοφία, έχει σαν στόχο να εκπαιδεύει συμπεριφορές σχετικά με το πως να φροντίζουμε και να σεβόμαστε το περιβάλλον. Να περιοριστεί η αλόγιστη σπατάλη, να μην μολύνουμε, να προστατεύουμε τα ζώα και να καταναλώνουμε προϊόντα βιολογικά.

Η συνειδητή κατανάλωση πρακτικά μπορεί να επιτευχθεί και μέσω των vintage αγορών. Εστιάζοντας σε κομμάτια που έχουν διαχρονική αξία και τα οποία μπορούν να μεταπωληθούν μία, δύο ή και περισσότερες φορές. Και σε αυτά τα πλαίσια αναπτύσσεται και εξελίσσεται η αγορά τα τελευταία χρόνια. Με καταναλωτές να κινούνται όλο και πιο προσεκτικά στις αγορές τους, επιλέγοντας όλο και πιο συχνά second hand κομμάτια.

Αυτή, είναι η μόδα του αύριο.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Στον ιστότοπο μας χρησιμοποιούμε το Akismet για να μειωθούν τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθε περισσότερα.

Σου άρεσε το άρθρο;

Κάνε εγγραφή
στο newsletter

Top Articles

Sorry. No data so far.

Σχετικά άρθρα