Η Art Deco Τσάντα σε Σχήμα Κοχύλι

25/11/2019
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Η Art Deco Τσάντα σε Σχήμα Κοχύλι

Ένα κοχύλι δανείζει το σχήμα του σε μια τσάντα. Η σιλουέτα της αχιβάδας δίνει νέα πνοή στη χειμερινή σας ντουλάπα. Ένα trend καθόλου αναμενόμενο. Και η ίδια απομακρυσμένη από την, οικεία, για αυτήν, καλοκαιρινή περίοδο καταφέρνει να κυριαρχήσει στα πάντα γύρω της.

Η Art Deco Τσάντα σε Σχήμα Κοχύλι

Οι θησαυροί της θάλασσας και το νερό δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται πηγή έμπνευσης για τη μόδα. Πάντοτε, όμως ήταν ένα όμορφο καλοκαιρινό θέμα. Η vintage αισθητική τους είναι εμπνευσμένη από το αρχιτεκτονικό κίνημα του art deco της δεκαετίας του ’20 και ’30. Την περίοδο εκείνη το στυλ τους ήταν εξαιρετικά δημοφιλές. Κυρίως σε ένα μεταλλικό περίβλημα.

Η Art Deco Τσάντα σε Σχήμα Κοχύλι

Η artistic ρετρό αύρα τους συνήθως συνοδεύεται από μια μακριά αποσπώμενη αλυσίδα – φορώντας την άλλοτε σαν clutch κι άλλοτε σαν τσάντα ώμου. Κάποιες από αυτές είναι φτιαγμένες από πλεξιγκλάς θυμίζοντας ονειρικά αξεσουάρ από κάποιο θαλάσσιο σύμπαν. Ενώ, κάποιες άλλες, από το λαμπερό σατέν και λαβή φτιαγμένη από μαργαριτάρια.

Η Art Deco Τσάντα σε Σχήμα Κοχύλι

Πολλοί σχεδιαστές επέλεξαν να δώσουν το άκαμπτο σχήμα ενός θαλάσσιου κελύφους στις τσάντες τους. Με το ίδιο λαμπερό φινίρισμα. Είτε αυτό ήταν η λάμψη του σατέν, είτε για κάποιους άλλους τα στρας ή η διαφάνεια του πλεξιγκλάς. Διεκδικώντας εν μέσω του χειμώνα κάτι από τη μαγική αύρα της θάλασσας. Συμπληρώνοντας το σκηνικό μιας χειμερινής βραδινής εξόδου. Κι όχι, μέρος ενός καρτ ποστάλ από κάποιον καλοκαιρινό εξωτικό προορισμό. Αν, και η τόσο ιδιαίτερη προοπτική της θα σας επιτρέψει να την έχετε μαζί σας σε όποια περίσταση προκύψει στη μέρα σας.

Η Art Deco Τσάντα σε Σχήμα Κοχύλι

Κι αν αναρωτιέστε τους λόγους για να την επιλέξετε, σκεφτείτε την ατράνταχτη retro σιλουέτα τους συνδυασμένη με μια ιδιαίτερη πινελιά ρομαντισμού. Αυτά είναι τα δύο ισχυρά στοιχεία που καθοδηγούν το στυλ αυτής της τσάντας. Ένα στυλ πολύ διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο της περιόδου που διανύεται.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Στον ιστότοπο μας χρησιμοποιούμε το Akismet για να μειωθούν τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθε περισσότερα.

Σου άρεσε το άρθρο;

Κάνε εγγραφή
στο newsletter

Top Articles

Sorry. No data so far.

Σχετικά άρθρα