Ανακυκλώστε τις Παλιές σας Αγορές

29/06/2019
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τη νέα διαμόρφωση πραγμάτων γίνεται αντιληπτό πως κάτι αλλάζει. Η ανάγκη για μια πιο συνειδητή και πιο ώριμη προσέγγιση της μόδας και των trends αποτελεί ορόσημο μιας νέας εποχής. Σε μια προσπάθεια αποτοξίνωσης από την αλόγιστη καταναλωτική μανία – με fast food προσανατολισμό.

Ένας τρόπος για να επιχειρήσετε να πάτε πιο κοντά σε μια μόδα περισσότερο συνειδητή και βιώσιμη, είναι δοκιμάζοντας να δώσετε στις παλιές σας αγορές, αυτές που δεν φοράτε πλέον, μια δεύτερη ευκαιρία. Όλα όσα  δεν φορέσατε τις τελευταίες δύο σεζόν, μάλλον και δεν τα ξαναφορέσετε. Ίσως γιατί δεν “είστε εσείς” πλέον. Μπορεί όμως να είναι για κάποιον άλλον. Οπότε, θα είχε περισσότερο ενδιαφέρων και σίγουρα θα ήταν περισσότερο ουσιώδες να στραφείτε προς την ανακύκλωση των παλιών σας αγορών, κάνοντας κάποιον το ίδιο χαρούμενο, όπως νιώσατε κι εσείς όταν το αγοράσατε την πρώτη φορά.

Το επόμενο, που χρειάζεται να θυμάστε είναι να αγοράζετε έξυπνα επενδύοντας σε κομμάτια ποιοτικά και όσα έχουν τη δυναμική να μείνουν στη ντουλάπα σας για πολλά χρόνια. Τα πιο φθηνά προσφέρουν το αίσθημα της πρόσκαιρης χαράς και είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα τα πετάξετε. Καταλήγοντας σε μάζες αποβλήτων.

Φροντίστε να είστε περισσότερο συνειδητοποιημένες όταν αγοράζετε ένα πιο ακριβό ρούχο ή αξεσουάρ, ποντάροντας σε κομμάτια διαχρονικά. Έτσι, ώστε να μπορούν να έχουν διάρκεια μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Καθιστώντας ευκολότερη την πιθανότητα μιας μεταπώλησης στο μέλλον.

Η slow fashion φιλοσοφία θέτει σαν προτεραιότητα τη βιωσιμότητα και την παρουσία συνείδησης. Αναμοχλεύοντας  τρόπους αποτοξίνωσης από την αλόγιστη καταναλωτική μανία.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Στον ιστότοπο μας χρησιμοποιούμε το Akismet για να μειωθούν τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθε περισσότερα.

Σου άρεσε το άρθρο;

Κάνε εγγραφή
στο newsletter

Top Articles

Sorry. No data so far.

Σχετικά άρθρα